Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2013 21:15 - ЗАЛЕЙТЕ И ПРОКУРОРА С ИСКАНИЯ ЗА НЕЗАБАВЕН СЪД ЗА СОЛОМОН ПАСИ
Автор: politikant Категория: Политика   
Прочетен: 426 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 29.08.2013 09:52



image


Президентът на Сирия Башар Асад трябва да бъде отстранен от власт независимо дали е използвал или не химическо оръжие срещу цивилни, защото достатъчно дълго време упражнява терор върху собственото си население. Това коментира бившият министър на външните работи в кабинета на Симеон Сакскобургготски Соломон Паси по Нова телевизия.

„Свалянето на диктата вече стана неизбежно. Стигнахме до точка, в която няма връщане назад. Очевидно военната интервенция, ако не се случи чудо, е неизбежна, но няма да е преди четвъртък, защото за тогава е насрочено извънредно заседание на британския парламент , а едва ли американците ще започнат без британците тази офанзива“, каза той.

Паси предупреди, че колкото повече се бави военната намеса в Сирия, толкова повече бежанци ще има, със сигурност те ще търсят закрила и у нас, защото ни дели само Турция.

„Това са хора без никакъв избор, те търсят някъде, където да спасят семействата си. Докато Асад управлява, те там дом не могат да имат“, коментира бившият външен министър.

На база изявлението на Соломон Паси по Нова телевизия, което публикуваме накратко по-горе, фейсбук активисти разгледаха Наказателния кодекс и са решени да сигнализират Главния прокурор, който да подведе под отговорност Соломон Паси за подбудителство към война.
  

Граждани от Фейсбуук се призовават един другиго Соломон Паси да бъде обявен на прокурора. Предлагам  едно от призоваванията, което се върти днес във Фейсбуук:

ЗАЛЕЙТЕ И ПРОКУРОРА С ИСКАНЕ ЗА НЕЗАБАВЕН СЪД ЗА СОЛОМОН ПАСИ 
press@prb.bg
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
Глава четиринадесета.
ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО
Раздел I.

Престъпления против мира

Чл. 407. Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години.

Чл. 408. Който пряко или косвено, чрез печат, слово, радио или по друг начин се стреми да предизвика въоръжено нападение от една държава върху друга, се наказва за подстрекателство към война с лишаване от свобода от три до десет години.

Чл. 409. (Изм. – ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който планира, подготвя или води агресивна война, се наказва с лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години или с доживотен затвор без замяна.”

Източник: Фейсбуук 28.08.2013 г. 


ЧИТАТЕЛСКИ КОМЕНТАРИ
(ОТ ФЕЙСБУУК)
 
Слушам някакви журналистки, които се изживяват като последна инстанция, че сме имали договори с НАТО ?! Договорите са за това, за да се нарушават, когато не ни изнасят !

Да изпълнява този договор Соломон Паси и да иде в Сирия за пушечно месо -тъкмо ще ни отърват от тази продажна гад ! Никакви бази на НАТО и пример ни е Египет -затвори Суецкия канал ! Соломон Паси е безродник и е за бесене ! БЕгай в Сирия , за да ти резнат гръкляна, гад продажна!
/Н. Петрова







Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: politikant
Категория: Политика
Прочетен: 19577
Постинги: 26
Коментари: 2
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930